2010. február 17., szerda

Örökzöld kérdés: mit egyek a munkahelyemen?

Nagyon sokan fordulnak hozzánk abban a kérdéskörben, hogy mit egyenek a munkahelyükön?
Az időnk legnagyobb részét itt töltjük el, és bizony egy átlagos napon a korai kelés, reggeli rohanás, munkahelyi elfoglaltság, késő délutáni hazaérkezés mókuskerekében nagyon nehéz egészséges, finom, gyors, meleg és még gazdaságos megoldást is találni az étkezésünkre. Pedig ez mindennél fontosabb! A fontosságáról árulkodik az a sok candidiázisban, elhízásban, táplálkozási zavarban, felszívódási problémával küzdő, anyagcsere-zavaros vendég, aki hozzánk fordul a megoldásokért.

Milyen megoldások jellemzőek a munkahelyi étkezésre, és azoknak milyen egészségre ártalmas hatásuk van?

Az "üzemi étkezdék" fogalmát talán már sokan nem is ismerik! Anno szinte minden komolyabb munkahelyen volt egy üzemi étkezde, amelynek minden előnyét és hátrányát ismertük, de nem volt más megoldás, ezért ezt ettük mindannyian. A legnagyobb veszélye az volt, hogy hatalmas alumínium edényekben főzték és tárolták az ételt, így a mai negyvenesek, ötvenesek jócskán kaptak ebből az "adalékból", mármint az alumíniumból.

A jelenlegi étkezési formák, amelyeket általánosan használnak a munkahelyi dolgozók: ételkiszállítás, kifőzdék, munkahelyi és utcai büfék, gyorséttermek, készen vásárolt vagy otthon készített szendvicsek.

A következő problémákat hordozzák magukban ezek a megoldások:
- olcsó alapanyagokból készült, fagyasztott ételek, amelyeket mikróban melegítünk fel - ez az eljárás teljes mértékben tönkreteszi azt a kevés élő tápanyagot is, amelyet felvehetnénk a napi táplálkozás során. Vitaminok, aminosavak, emésztőenzimek - mind-mind tönkremennek egy ilyen eljárás során.
- a mikrózás mindent tönkretesz! Nem marad egyetlen molekula sem egy mikrózott ételben vagy italban, amely táplálkozásra alkalmas lenne.
- a gyengébb minőségű készételekben nem tudjuk, mi van.
- vannak nagyon tisztességes, minőségi ételeket, minőségi alapanyagokból készítő cégek, ám itt is a fagyasztás-mikrózás menete sajnos, mindent tönkretesz.
- a minőségi ételkiszállító cégek eléggé borsos áron szolgáltatnak - de még mindig jobb, ha valaki ezt megengedheti magának, mint ha bármit vesz, olcsón.
- a kifőzdék - tisztelet a kivételnek - szintén nagyon gyenge alapanyagokból, netán a tegnapi maradékokat felhasználva készítik el az ételeiket. Tartózkodjunk ezektől! Rengeteg rejtett kalória, rossz minőségű étolaj, cukor, ételadalék, tartósítószer bőséges forrása lehet egy ilyen ételsor.

Mi a megoldás? Néhány tippet szeretnénk adni az egészséges, gyors és olcsó munkahelyi étkezésre - nem is gondolnánk, milyen sok pénz folyik el az éhség csillapítására, ha nem gondoljuk át az egész napi étkezésünket:
- egy biobolt meglátogatása mindig sok finom falatot jelent! Egészséges rágcsálnivalók, aszalt gyümölcsök, tönköly sütik, vega kenőkék képezhetik a tízórai és az uzsonna, valamint a napközbeni "rágcsa-efektus" megoldását
- organikus tejtermékek, joghurtok, túró lelőhelyének feltérképezése és a megszerzett finomságok betárazása
- valódi gabonából, fölösleges adalékoktól mentes péksütemények, pékáruk fogyasztása, én például el vagyok ragadtatva a közeli pékségben kapható répás, sokmagos, tönköly, bajor és még számtalan isteni kenyértől. Ebből készülhetnek a tápláló szendvicsek, és ha van mód pirítóskenyér készítésére a munkahelyeden (miért ne lenne? kisebb helyet foglal, mint a mikró!), akkor egy sor finomságot készíthetsz magadnak. A megoldás neve: mini-grill!
- egészséges kávé és egészséges forró csoki fogyasztása, azaz: Ganoderma kávé és csoki, amelyek mérsékelten forró víz hozzáadásával készülnek, és kiváló élénkítő, élvezeti és egészségi hatással rendelkeznek
- GEFRO ételek, kiemelten a "zacskós levesek", amelyek a kommersz társaiktól eltekintve semmilyen káros adalékot nem tartalmaznak, és többségük forró víz hozzáadásával készíthető el. Isteni finomak! Itt olvashatsz szuper recepteket és ötleteket: http://www.fogyivegalevesek.blogspot.com/ A mikró helyett szerezzetek be egy vízforralót, és máris megoldott az egészséges forró víz hozzáadása is. Mikrózott vízzel ne készítsd el sem a Gefro leveseket, sem más leveseket! Egy pohár mikrózott víz vagy tej egész napra tönkreteszi az emésztőrendszeredet!
A GEFRO ételcsaládról itt olvashatsz bővebb információt:
http://www.bioeletmod.info/

Egészséges jó étvágyat kívánunk!

Triznyai József
GEFRO vezető képviselő
http://www.bioeletmod.info/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése