2009. augusztus 22., szombat


Pálmazsír, az egészséges étkezés alapja

A vegazsír alapját képező pálmazsírt többen ismerik, mint a sütésre-főzésre kínált formáját, amelyet a GEFRO termékek között is megtalálhatunk.
Mit érdemes tudni a pálmazsírról?
- nagyon egészséges!
- nagyon finom! Önmagában, kenyérre kenve, fűszeres, hagymás, fokhagymás ízesítéssel "kenőkének" elkészítve, ételeink sütéséhez-főzéséhez is kiváló megoldás.
- nagyon gazdaságos!
- egészségügyi kockázat nélkül is többször felhasználható
- sütés-főzés alatt TELJESEN szagtalanul lehet sült krumplit, bundáskenyeret, sülteket és rántott ételeket készíteni vele

Mit érdemes tudni a pálmazsírról?
A trópusi olajpálma magjából nyerik préselés útján. Ezt követően vízgőzös vagy más, kémiai eljárásnak vetik alá, hogy teljesen íz- és szagsemleges legyen. A pálmazsír legfontosabb tulajdonsága, hogy magasabb fokú hevítés hatására sem változik meg benne a zsírsavak aránya, magas arányban tartalmaz az emberi szervezet számára előnyös telítetlen zsírsavakat, jótékony hatású a koleszterin-egyensúlyra, fogyókúrások, vegák és vegánok remek "zsírpótló"-ja, a sütés-hevítés folyamatában nem keletkeznek benne rákkeltő, káros anyagok. Ideális az olajban sütött ételféleségekhez.

Készítsünk mi is vegazsírt otthon! Annál is inkább, mivel a bioboltokban borsos áron juthatunk hozzá a finom, ízes vegazsírokhoz, amelyek kiváló szendvics-alapanyagok felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Vegazsírt az uzsonnákba!

Zöldfűszeres GEFRO vegazsír
Hozzávalók (kb. 150 g zsír elkészítéséhez):
150 g pálmazsír
5-7 ek. GEFRO sáfrányos szeklice-olaj vagy Omega-3 olaj
1 kisebb fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
GEFRO zöldfűszer
ízlés szerint bors
finom természetes só, tengeri só vagy himalája só
A felaprított hagymát egy kis pálmazsíron üvegesre dinszteljük, majd a maradék pálmazsírt is hozzáadjuk és felmelegítjük. Hozzáadjuk a finomra vágott zöldfűszereket, a fokhagymát, sót, borsot és végül a sáfrányos szeklice-olajat. Kóstoljuk meg olvadt állapotban, hogy később már ne kelljen ízesíteni. Az egészet alaposan elkeverjük, majd befőttesüvegbe töltjük. Dermedés közben érdemes néhányszor felkeverni, hogy a sok fűszer ne csak az aljára ülepedjen le! Hűtőben tároljuk, de felhasználás előtt nem árt legalább fél órával korábban kivenni, hogy jól kenhető legyen!

Jó étvágyat kívánok!

Triznyai József
GEFRO vezető képviselő
http://www.bioeletmod.info/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése