2009. augusztus 22., szombat


Vadgombaleves tönköly galuskával
25 dkg gombát megtisztítunk, szeletelünk, és kevés vajon vagy GEFRO sáfrányos szeklice-olajon 5-6 percig pároljuk. GEFRO fűszerrel a párolás kezdetén megszórjuk. Adagonként egy evőkanál GEFRO vadgombaleves-port teszünk a megpárolt gombára, majd tiszított, szűrt vízzel felengedjük az alapot. A vízmennyiség attól függ, milyen krémesen szeretjük a levest. Amíg forr, elkészítjük a tönkölygaluskát. Egy tojásból, tönköly fehérlisztből, tiszta vízből, friss vágott petrezselyemmel, borssal és tengeri sóval ízesített, nokedli-sűrűségű tésztát készítünk, amit a leves felforrásakor kiskanállal a levesbe szaggatunk. 3-4 perc forralás után kicsit pihentetjük, majd tálaljuk.
Csodás illatú, finom erdei gombalevesünk nagy siker lesz!

Jó étvágyat kíván a Te GEFRO képviselőd:

Triznyai József
http://www.bioeletmod.info/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése